I helgen avgjordes SOC i Eriksdalshallen i Stockholm. Bordtenniseliten var på plats och Trollhättesonen Kristian Karlsson visade att han har vad som krävs.

I åttondelsfinalen av SOC stod världsettan Xu Xin på andra sidan bordet från Kristian Karlsson. Trollhättebördige Karlsson, som är rankad som nummer 50 i världen, hade det svårt i inledningen av matchen - men kom tillbaka och pressade världsettan till skiljeset.

Xu Xin tog en 3-1 ledning i början av matchen och ledde även femte set med 9-8 innan Kristian Karlsson satte fart. Karlsson tog tre raka och kunde ta hem femte set, men skönspelet slutade inte där. Även sjätte set vanns, och det på samma sätt, av Trollhättans bordtennisess som tog matchen till ett skiljeset. Där tog det dock stopp mot världsettan som avslutade starkt och tog sig vidare till kvartsfinal. 

- Jag spelade bra med förlorade och är klart besviken, säger Karlsson till Svenska Bordtennisförbundet efter matchen. Mot alla topprankade ska du bara tänka på att ta boll för boll och vara konsekvent. Jag kan inte ångra några beslut, inte så här direkt efteråt i alla fall.