För elfte gången delar Trollhättans Stad ut Kreativitetsstipendiet. Årets mottagare är Per Olofsson och Rickard Halleröd.

De två krögarna och entreprenörerna tilldelas stipendiet "för sin framgång med att utveckla Trollhättan till en mötesplats förknippad med högklassig mat, dryck och spännande events". 

Kreativitetsstipendiet är ett initiativ av Trollhättans Stad, Swedbank samt Innovatum och har som målsättning att uppmärksamma och stödja kreativitet i Trollhättan.

- Per och Rickard är mycket bra exempel på vad man kan åstadkomma med kreativitet, vilja och mod. Stipendiaterna har varit starkt bidragande till att Trollhättan allt oftare förknippas med både god mat och spännande events. EM i ostronöppning är ett exempel på ett evenemang som satt Trollhättan i strålkastarljuset, säger Trollhättans Stads kommunikationschef och juryns ordförande Peter Asp i ett pressmeddelande.

Så löd juryns motivering:

Två entreprenörer och idésprutor som sätter Trollhättan på kartan - både när det gäller mat, möten och events. Topprestaurangen Alberts, med prisbelönt kök, hotell och restaurang har kompletterats med en satsning på mat och upplevelser i gammal industrimiljö på Innovatum.

Med Nova Mat & Möten har denna duo varit en bidragande orsak till utvecklingen av hela Innovatumområdet, både när det gäller god mat och och spännande evenemang. EM i ostronöppning, konferenser, Munskänkarnas populära vinmässa eller företagsevent - bara några av många exempel på evenemang som lyfter med hjälp av dessa två kreativa entreprenörer.