Kammarrätten har avslagit Trollhättans Stads överklagan i ärendet om huruvida Polisen ska få betalt för sina insatser under Fallens Dagar. Det rapporterar TTELA.

Det var i slutet av förra året som kommunen valde att överklaga till Kammarrätten efter att förvaltningsrätten dömt till Polismyndighetens fördel gällande betalning för Fallens Dagar. Nu står det klart att kommunen måste betala för myndighetens insatser under stadsfestivalen år 2012 och 2013, då kammarrätten avslagit överklagan.

Polisen har begärt 481 740 kronor per år, dock ska domen vinna laga kraft innan den slutgiltiga notan meddelas, skriver tidningen.

Huruvida Trollhättans Stad väljer att överklaga ännu en gång, den här gången till högsta förvaltningsdomstolen, är oklart.

- Jag ska diskutera med verksamhetsansvariga om hur vi går vidare. Men min spontana reaktion är att vi inte överklagar till nästa instans, utan att det här får bli sista domen i frågan, säger Tommy Svensson, chef vid kultur- och fritidsförvaltningen, för TTELA.