Företagarklimatet i Trollhättan är över genomsnittet. Det visar en nyligen publicerad rapport av Fastighetsägarna. Men samtidigt anser en majoritet av stadens fastighetsföretagare att kommunens engagemang i centrums utveckling behöver öka.

I Fastighetsägarnas rapport "Fastighetsföretagarklimatet 2014" undersöks tjugo kommuner och dess förutsättningar att bedriva fastighetsverksamhet. Undersökningen har genomförts sedan 2006 och tar fram ett fastighetsföretagarindex som summerar förutsättningen i kommunerna.

Trollhättan nådde under 2008 ett index på 108, vilket är "all-time-high" sedan rapporten publicerades för första gången. Efter att ha tappat mark de senaste åren, hamnar indexet för 2014 på 95, en ökning med två punkter från föregående år.

Drygt nio av tio fastighetsföretagare i Trollhättan uppger att de är nöjda med kommunens allmänna kommunikationer. De är även mer nöjda med handläggningstider, planärenden och kontakten med tjänstemän än genomsnittet för de undersökta kommunerna. Samtidigt anser endast fyra av tio att kommunens engagemang i centrumutvecklingen är tillräckligt bra.

Enligt kommunens fastighetsföretagare står sig Trollhättans stadskärna svagt gentemot regionens andra handelsplatser. Endast en av fyra menar att centrum står sig mycket eller ganska bra, vilket kan jämföras med undersökningens genomsnitt på 62 procent.