Med syfte att kunna ge bättre service och förbättra trafikmiljön väljer nu Trollhättans Stad att anställa egna parkeringsvakter.

Inom kort anställer kommunen två egna parkeringsvakter och väljer därmed bort det privata bolag som tidigare anförtrotts med uppgiften.

- Vi vill knyta parkeringsvakterna närmare oss och samtidigt utöka arbetsuppgifterna något. Förutom att hålla koll på stadens parkeringar så vill vi att P-vakterna också ska vara våra ögon och öron mot alla som vistas i staden. De vistas frekvent i stadsrummet och kommer att bli en viktigt kommunikationskanal för vår verksamhet, berättar Elisabeth Linderoth, gatu- och parkchef, i ett pressmeddelande.

Det avtal som är tecknat med det nuvarande bolaget går ut i april månad nästa år och två nya kommunalt anställda vakter planeras rekryteras under hösten i år.

- Det här ger oss en större flexibilitet, våra fena medarbetare kommer att ha en annan möjlighet till återkoppling och kan förutom dialog med brukare också ha uppsikt över miljön i stadsrummet. Vi ser det som en utökad servicefunktion, säger Linderoth.