Skogshöjdens Skola har fler klasser än klassrum och kommunen behöver nu se över hur skolans utrymme används. Det rapporterar TTELA.

På Skogshöjdens skola samsas idag tretton klasser om tolv klassrum. Platsbristen är ett resultat av att årskullarna blivit allt större sedan dess att årskurs 3 flyttades från Dalkjusans Skola till Skogshöjden för några år sedan. Nästa läsår finns det dock ingen plats för tredjeårseleverna varnar Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet i ett brev till Trollhättans Stad.

"Vi anser att vi redan i dag har passerat smärtgränsen. Därför vill vi återigen poängtera vikten av att inte flytta upp treorna under nästa läsår för en rimlig organisation", skriver TTELA och hänvisar till det av kommunen mottagna brevet.

Tidningen uppger även att Trollhättans Stad är medvetna om problemet och att det i dagsläget arbetas med att finna en lösning.

- Vi har en samverkansgrupp och vi ska gå igenom lokalerna med den nya områdeschefen. Lokalerna används på ett annat sätt nu än när de byggdes. Runt årsskiftet bör vi ha en bild klar, säger Anna Möll, utbildningsförvaltningen, till TTELA.