I fjol arrangerades Klassjoggen för allra första gången. När det i år har blivit dags igen, är målet att organisera "Sveriges bästa skolstart".

Klassjoggen, initierat av Trollhättans Stad och Alliansloppet, är ett lopp för samtliga elever i stadens kommunala skolor. Som första ort i landet arrangeras nu loppet i samband med skolstarten i augusti, med syfte att ge Trollhättans elever den bästa skolstarten i Sverige.

- Det här är både annorlunda och kul sätt att starta läsåret på. Man får chans att träffa andra elever under roliga former. Det handlar om både integration och friskvård, berättar Trollhättans Stad projektledare och Strömslundsskolans rektor Tomas Granat i ett pressmeddelande.

Loppet arrangeras den 20 augusti i år, precis innan Alliansloppshelgen. Sammanlagt beräknas 6 700 elever att delta, varav omkring 2 700 elever i årskurs F-3 genomför Klassjoggen på sin skola. Resterande 4 000 samlas under dagen på Drottningtorget och ger sig därefter ut på en sträcka om 2,4 kilometer runt kanalen.

- Det är en ganska stor apparat med transporter och logistik, men vi är övertygade om att det här kommer att bli en väldigt positiv skolstart för våra elever, avslutar Tomas Granat.