KlassJoggen är en ny satsning under Alliansloppsveckan för stadens skolungdomar.

Först ut under Alliansloppsveckan är KlassJoggen - ett löplopp som riktar sig till skolungdomar i klass 4-9. Loppet sträcker sig 2,4 kilometer i Trollhättans omgivningar, från Hansenplatsen via Spikön, Strandgatan och tillbaka igen.

Framför scenen på Hansenplatsen har hundratals ungdomar i åldrarna 10 till 16 samlats för att inviga Alliansloppsveckan. Alla bär de tröjor från huvudsponsoren Swedbank - tillsammans utgör de ett orange hav. Minerna är goda, och än större leenden skiner upp när rapartisten Dogge Doggelito kliver upp på scen. Han är den som på allvar drar igång löpfesten med välkända låtar och humor.

Både representanter från GKN och Swedbank är på plats för att informera ungdomarna om utbildning och jobbmöjligheter. Men främst för att önska lycka till.

När det är dags för start är det Dogge Doggelito själv som ska sända iväg ungdomarna på den drygt 2 kilometer långa slingan. Efter ett par startförsök med tjuvstart av ivriga löpare blir det full fart på benen och loppet är igång. Strax därefter är Spikön fylld av orangeklädda ungdomar. Vissa satsar och löper allt de kan, vissa lunkar fram i sin egen takt - poängen är att ha roligt.

- Klassjoggen kan bli en av årets roligaste aktiviteter där barn träffar barn från andra skolor, skriver arrangörerna på sin hemsida innan loppet. 

Och roligt var det;

- Det här får vara igen nästa år. Och nästa igen! säger Robin Lehman, 12 år.