KFUM:s handbollsdamer gick ifrån mötet mot tabellettan Skara HF U med en poäng.

Trollhättelaget hade fördel av hemmaplan och var även de som inledde kvällen bäst. Efter dryga tolv minuter in i matchen hade KFUM dragit i från till en fyramålsledning. En ledning som i halvtid hade krympt till tre bollar (11-8).

Andra halvlek blev en målfattig historia, där Trollhättan endast lyckades få in en enda boll bakom Skara-målvakten under matchens sista fjorton minuter. Där och då passade gästerna på att gå om till 15-16 och var därmed i ledning för första gången i matchen. Lovisa Arlebo räddade dock KFUM undan förlust denna kväll med en reducering i den 57:e spelminuten.

16-16 (11-8) (5-8)

Emma Kecevic 5, Lovisa Arlebo 4, Caroline Gedda 2, Linnea Barkman 1, Sofia Adolfsson 1, Erica Karlsson 1, Julia Wikman 1, Hanna Norén 1