Bordtennisesset Kristian Karlsson hade kvalificerat sig vidare från tisdagens spel i både herrsingel- och dubbel. I dag tog det stopp.

Det blev klar förlust för Kristian Karlsson i den andra omgången av bordtennis-VM:s herrsingel. Portugisen Joao Monteiro, 36:a på världsrankingen, blev för tuff för Trollhättesonen som förlorade fyra raka set (5-11, 4-11, 7-11, 5-11).

- Jag kom under direkt i varje set med flera poäng och därifrån kan man ju inte börja hela tiden. Jag returnerade för dåligt så han kunde komma på och jag blev tvåa på bollen hela tiden, sa Kristian till Svenska Bordtennisförbundet efter förlusten.

- Jag tänker aldrig spela så dåligt på ett VM igen, det lovar jag.

Det blev även förlust i herrdubbel mot den kinesiska världsduon Xu och Zhang som tog hem segern med 4-1 (11-7, 8-11, 10-12, 11-4, 11-8). Därmed blir det inget mer spel i VM för Kristian. 

Enda svenska spelare kvar i bordtennis-VM är Matilda Ekholm, som är kvalificerad till åttondelsfinal. Senast en svensk bordtennisspelare var i åttondelsfinal i damsingel i VM-sammanhang var 1979. Hon ställs mot kinesiskan Mu Zi tidig fredag morgon svensk tid.