Nästa vecka är den här - Julen. Även fast det ser ut som att det blir en julvecka utan snö, arrangeras flera evenemang och aktiviteter som bringar julstämning i staden.

Etage Cup, fotbollsturneringen för damer på Arena Älvhögsborg, inleder helgen traditionsenligt den 20 december, som fortsätter med en boksignering med den lokala författaren Allan Johansson på Akademibokhandeln. Dessutom dyker Irish Rover upp på Etage och bjuder på irländska toner medan det i Missionskyrkan kan lyssnas på julmusik av  Trollhättans Kammarkör

Dagarna innan Julafton bjuds det på aktiviteter för både sportintresserade och dig i de yngre åldrarna. På Kronan Bibliotek kan du i åldern 6-12 år baka pepparkakor och lyssna på sagor och i Elfhöghallen bjuds det på en match i innebandyns division två.

På självaste Julafton arrangeras åter igen välgörenhetsloppet Harrys Juljogg och självklart håller Trollhättans Kyrkor öppet för julfirande och även för Jullotta dagen därpå.

När annandag jul är kommen är det enligt tradition dags för Mellandagscupen - och likaså i år. Det är även möjligt att kika in i Slättbergshallen, där Allsvenska serieledarna Gripen tar emot Blåsut på hemmais.

Se mer vad som händer i Trollhättan under årets sista veckor på våra Evenemangssidor