I vanlig ordning inleds Trollhättans egna stadsfestival Fallens Dagar med Kraftprovet. I år firar löptävlingen hela 30 år.

Elit som motionär - alla är välkomna att ta sig runt Kraftprovet som sträcker sig runt om i Trollhättans fall- och slussområde. Det 11,6 kilometer långa loppet firar i år 30-årsjubileum och är en av Fallens Dagar mesta kännetecken. Löptävlingen går i år av stapeln fredagen den 17 juli.

Start går likt tidigare år vid Hansenplatsen, vilket även är plats för målgång. Längs med banan bjuds det på en ordentlig löparfest i form av diverse underhållning och musik.

Nytt för i år är Slussracet, vilket är en tävling i själva loppet. Den löpare i respektive klass som springer snabbast mellan Gamle Dal och Slusscaféet tilldelas en utmärkelse efter målgång. För elitklassen gäller det däremot att ta sig snabbast till Slusscaféet för att ha chans på priset.

Likt förra årets Kraftprov kommer loppet innehålla Företagskampen. Alla företag med minst fem deltagare, varav minst två kvinnor eller två män, kan vara med i lagtävlingen som korar främsta lag baserat på genomsnittlig tid. 

Loppet är seedningsgrundande för Lidingöloppet och erbjuder i år fyra klasser:

Klass 1: Män

Klass 2: Kvinnor

Klass 3: Män 50+

Klass 4: Kvinnor 50+


Slussprovet, Miniprovet & Knatteprovet

Under dagen arrangeras även Slussprovet, Miniprovet och Knatteprovet, som är lopp om kortare distanser. Slussprovet är öppet för alla åldrar och sträcker sig 6,0 kilometer medan det 0,8 kilometer långa Knatteprovet är för deltagare upp till 8 år.

Miniprovet är indelat i två distanser: 2,6 kilometer för deltagare upp till 15 år samt 1,8 kilometer för de upp till 11 år.

Samtliga deltagare får efter fullföljt lopp medalj. Det gäller även Kraftprovet.


Starttider & anmälan

Knatteprovet kl. 13:00

Miniprovet (1,8) kl. 13:30

Miniprovet (2,6) kl. 14:00

Slussprovet kl. 14:40

Kraftprovet kl. 16:10

Anmälan sker senast den 15 juli på webben. Det är även möjligt med efteranmälan på tävlingsdagen.