Det var inte mycket gästande S:t Helena Basket hade att säga till om när Trollhättans basketherrar - med giganterna Begger och Hjelm i spetsen - vann med 95-58.

Det var ett tunt manskap som anlände till Älvhögsborgs B-hall denna eftermiddag - i alla fall på motståndarnas sida. TBBK själva, hade med sig en bred 10-mannatrupp med bland andra Erik Ohlsson, som åter igen kunde ses i Trollhättelinnet.

Trollhättan inledde i imponerande fart där både offensiv och defensiv klickade ordentligt. Inför halvtidsvila hade hemmalaget dragit ifrån till en mer än bekväm ledning (21 poäng), och segern var därefter aldrig hotad.

I den tredje perioden släpptes gästerna mer och mer in i matchen och tilläts producera 23 poäng. Men vad gjorde det denna dag, när TBBK slängde dit 25 pinnar som om man aldrig gjort någonting annat tidigare. I matchens avslutande period gick luften ur motståndarna, samtidigt som Trollhättegrabbarna fortsatte att vara stabila framåt, vilket till slut gav förkrossande segersiffror.

Nästa match spelas den 8 mars mot Mölndal Basket.

95-58 (21-14) (26-12) (25-23) (23-9)

Johan Hjelm 30, Mikael Begger 26, Brian Fechner 10, Leonow Grzegorz 9, Blerim Hasani 5, Erik Ohlsson 5, Markus Jonsson 4, Henrik Andersson 4, Frank Hakizimana 2