Jimmie Åkesson och hans sverigedemokrater har den tunga foten på gaspedalen så här mitt i valrörelsen. Med 27 tal, på lika många orter, under åtta dagar ska Åkesson försöka övertala medborgarna att stoppa partiets valsedlar i kuverten den 14 september.

Åkessons tal på Drottningtorget innehöll inga överraskningar. Vare sig för de anhängare som letat sig till torget eller de motståndare som med ryggarna mot Jimmie Åkesson visade sitt motstånd mot sverigedemokratisk ideologi.

Mellan 200 och 300 personer lyssnade när Jimmie Åkesson och hans sidekick showade med hjälp av pappfigurer och ett drygt 50-tal poliser såg till att lugnet bevarades.

Arbetslösheten blev ett av Åkessons större nummer. Med Trollhättans höga arbetslöshetssiffror hoppas förstås Åkesson att Sverigedemokraternas krav ska locka väljare här. Han följde upp med frierier till både ung och gammal, partiet vill avkvotera föräldraförsäkringen, höja pensionerna, skaffa fler händer i vården och minska brottsligheten. Pengarna ska tas från bankerna, gruvnäringen och så förstås invandringen.

Och försäljningen av kebab, falafel och blommor på Drottningtorget verkade gå lika bra som vanligt.