Under lördagen kunde SMK Trollhättans Jerker Axelsson och Säffles Mattias Andersson köra hem sin första guldmedalj i rally-SM.

Det blev en tredjeplats för Jerker Axelsson och hans Subaru Impreza under SM:s allra sista deltävling i rallyns tyngsta kategori Trimmat 4WD. En tredjeplats som räckte för att säkra totalsegern före flerfaldiga mästaren Mats Jonsson.

- När vi bröt i Linköping med bara tre kilometer kvar till SM-gildet så var besvikelsen total. Så i denna tävling skulle vi bara i mål och utan att göra några misstag, säger Jerker Axelsson till Motorsport i Värmland.

Tävlingen drog i gång under fredagskvällen med två mörkerlopp, där ekipaget lyckades köra hem tredje bästa tid, strax efter Mats Thorzelius och Fredrik Åhlin. Rallyt fortsatte därefter med sju specialsträckor under lördagen och inför sista sträckan låg Axelsson på en andra plats.

- Det var riktigt nervöst på sista sträckan som var 20 kilometer lång och vi körde väldigt sakta sista kilometrarna. Det kändes nästan som vi stannade i vissa svängar, säger Axelsson.

Därmed blev det totalt sett en tredjeplats för Trollhättebon i Rally Uppsala och den första guldmedaljen i rally-SM var klar.

- Det känns helt underbart, vi vann visserligen guld i sprint i somras med detta är helt klart min största seger när det gäller fyra hjul, berättar Jerker Axelsson för Motorsport i Värmland.