Hans första sommarjobb var komjölkning, han går fem kilometer varje morgon och han vägrar klippa sig. Jens Ericson är ny chef för Trollhättans unga kultur.

Han har en gedigen bakgrund i kulturbranschen. Musiklärare, ledare för kulturskolan i Kärra och verksamhetsutvecklare på Hisingens kulturskola.

Jens Ericson var också en av dem som tog El Sistema till Sverige. En musikskolepedagogik med rötterna i Venezuela och där musiken används som socialt verktyg.

Och sedanblev det ett och ett halvt år som chef för Folkets Hus i Lilla Edet.

- Det blev en kort period där, men när möjligheten att bli N3-chef dök upp gick det inte att stå emot, säger Jens Ericson. 

Dessutom är han både kulturproducent och -konsument på fritiden. Han har trummat bakom Jojje Wadenius och James Hollingworth och på klassikern "Älgarna demonstrerar" har det då och då varit Jens som har stått för takten.

Just nu är det hårdrocksbandet Skull Parade som tar tid, giget på Sweden Rock 2012 fick fint mottagande och en fullängds-cd kommer i oktober. Jens Ericson konsumerar all slags musik men hjärtat klappar lite extra för den sort som har ursprunget i den amerikanska västkusten.

Jobbet som huschef på N3 ser han som en utmaning och han nämner vi-känsla, jämställdhet, ansvar och goda förebilder när vi pratar om framtiden för Trollhättans centrum för ung kultur.

- Alla här är stolta över N3, det är ett fantastiskt bygge som rönt uppmärksamhet både nationellt och internationellt. Här finns en bra vi-känsla och det finns alla förutsättningar för att vi ska kunna växa, säger han.

Jens Ericson är 36 år, bor i Västerlanda med sambo och tre söner. Gården, med ryggen mot skogen och utsikt över Göta älv, är hundra år gammal och har tagit tid att renovera. Familjen odlar potatis och grönsaker, hugger veden själva och har förstås egen traktor. Ibland en nödvändighet för att komma fram till vägen när snödrivorna ligger höga.

Med föräldrar som sveptes iväg från Göteborg till Sjuhäradsbygden av den gröna vågen är livet på landet ingen nyhet för färske N3-chefen. Första sommarjobbet var komjölkning och uppväxten bland djur och natur har gett honom insikter i hur kropp och själ hänger ihop. Idag startar han varje dag med en promenad på en halvmil. Oavsett vädret. Fysisk aktivitet är nödvändigt för att hjärnan ska fungera bra, menar Jens Ericson.

- Använd kroppen så tänker du bättre.