I höst får Innovatum Science Center en ny verksamhetschef.

Det blir Ingela Nylander som axlar ansvaret på Innovatum Sciene Center efter nuvarande verksamhetschefen Margareta Hallin. Nylander beräknas tillträda tjänsten den 1 oktober 2014.

Innovatums VD Peter Zienau och ordförande Fredrik Fryklund tror starkt på Ingela och att hon har goda förutsättningar att fortsätta utvecklingen av science centret på ett bra sätt, skriver Innovatum på hemsidan.

- Jag ser mycket fram emot att få vara med och vidareutveckla Innovatums Science Center. Jag vet att verksamheten är väldigt uppskattad och att det finns många goda idéer om hur det ska utvecklas vidare i samma anda. För mig är det viktigaste att väcka nyfikenhet - väcka lusten att ställa frågan "Varför?" - och få ett svar som väcker lusten att få veta mer, säger Ingela Nylander i ett pressmeddelande.

Ingela Nylander är 54 år och har växt upp i Vänersborg. Idag bor den tillträdande verksamhetschefen i Hjärtum. Hon är utbildad civilingenjör inom kemiteknik, har studerat pedagogik, arbetat som produktutvecklare samt högskoleadjunkt i biokemi och molekylärbiologi. 

De senaste åren har Nylander arbetat som klinisk prövningsledare samt ansvarig för läkemedelsutveckling på AstraZeneca. Under 2012 startades det egna företagen Nying Management samt Captario AB. Det senaste drivs tillsammans med tidigare kollegor och har utvecklat ett projektlednings- och beslutsstödssystem för läkemedelsindustrin.