Zygomatic Animation Studios AB är en del av Innovatums inkubator, där man ges möjlighet till stöttning och coachning i sitt företagande. Företaget står bakom MedFilm, ett projekt som ska göra köerna till vården kortare samt skapa mer tid åt vårdpersonalen.

MedFilm, eller Medicinska Filmdatabasen, lanseras under hösten i år och bakom idén står en hop 3D-visualiserare. Tillsammans med ett antal läkare har en tjänst tagits fram som ger patienter tillgänglighet och delaktighet i vårdbeslut gällande operation.

Till en början släpper företaget drygt tjugo stycken animerade filmer i 3D, som kommer att finnas tillgängliga via en prenumerationstjänst - MedFilm.se. Filmerna har utvecklats tillsammans med specialistläkare inom respektive område och presenterar hur du som patient förbereder dig inför en operation, hur operationen går till och vad som är bra att tänka på efter ingreppet.

Vårdkliniker som prenumererar på tjänsten får tillgång till filmerna, och samtidigt säkerställer MedFilm att varje patient får samma information inför en operation. Patienter kan i egen takt via en mobiltelefon, surfplatta eller dator ta del av filmer som berör aktuellt ingrepp och får därmed en bättre förståelse och känner en ökad trygghet.

Målsättningen är att en patient som är förberedd och insatt i sin operation kan vid ett läkarbesök ställa mer relevanta frågor och minska konsultationstiden. Det leder i sin tur till kortare köer inom vården.