Och där var säsongen över för Trollhättans hockeyherrar. Bäcken HC visade sig vara för starka och en kvalplats är nu utom all räckhåll.

352 åskådare besökte igår Slättbergshallen för andra mötet mellan THC och Bäcken. Göteborgslaget tog en klar seger i föregående möte och kom att gå segrande även ur denna strid - om än inte med lika stor marginal.

THC hängde med bra i första perioden men lyckades inte få in pucken bakom Bäckens burväktare. I stället blev det gästerna som tog ledningen med tre minuter till periodvila. Bäcken lyckades dessutom utöka sin ledning till 0-2 i numerärt underläge när det återstod trettio få sekunder av perioden.

Tio minuter in i period två kom Trollhättans första, och enda mål denna kväll, då Mattias Tegel spelade fram till Filip Hilmersson som tryckte dit reduceringen.

I matchens 56:e spelminut kunde Bäcken ta tillbaka sin tvåmålsledning, varpå Goblins tog time out. Trots en tvåminutare för bortalaget, och sex utespelare, lyckades THC inte sätta dit fler puckar och drömmen om en kvalplats krossades.

Trollhättans HC ska dock ha all heder. Som nykomlingar i HockeyTvåan denna säsong, har laget presterat mot alla förväntningar. Laget har visat att avancemanget inte var en tillfällighet och att man är här för att stanna.