FCT åkte på storstryk mot Rynninge IK i den tredje sista omgången av säsongen. Samtidigt knappar Karlstad och Uddevalla in i tabellen.

Det blev ingen lyckad kväll på Edsborg i söndags. FC Trollhättan, som tog emot Rynninge IK från Örebro, fick se sig besegrade med hela 1-4.

Målchanserna från Trollhättelagets sida var dock inte få, men detsamma gällde räddningarna av Rynninges målvakt denna kväll. Första målet stod gästerna för, och det aningen snöpligt strax innan domaren blåste av för halvtid.

Dagens andra mål kom betydligt tidigare i nästa halvlek, när Rynninge tryckte dit 0-2 i den 57:de spelminuten. Ytterligare ett mål skulle komma från örebroarnas håll innan FCT hittade nät med 15 minuter kvar att spela. Fler blev det dock inte - i stället utökade gästerna som därmed tog sin sjunde seger för säsongen.

I samma veva som FC Trollhättan besegrades tog både tabelltvåan Karlstad och tabelltrean Uddevalla ett kliv närmare toppen med varsin seger. Nu skiljer endast en respektive tre poäng upp till Trollhättelaget, som dock har fördelen att ha avgörandet i sina egna händer med två omgångar kvar att spela. Härnäst väntar Lidköpings FK på bortaplan.

Samtidigt har lagbygget inför nästa säsong påbörjats, då det nu står klart att 19-åriga Carl Lext spelar vidare i FCT-tröjan.

1-4 (0-1) (1-3)