Det finns inga hinder för att fortsätta med planerna om gångbroar mellan öarna i älven norr om Knorren. Det skriver Trollhättans Stad.

Sedan en tid tillbaka har fågel- och vattenlivet samt arkeologin på de berörda öarna undersökts - nu är rapporterna om läget färdigställda. Sammanfattningsvis ska det inte finnas några hinder för att arbetet med broprojektet kan fortsätta.

På öarna norr om Knorren noteras 22 kända fornlämningar, så som boplatser, fyndplatser och en slottsruin. Det ska bland annat funnits rester av utbrända hus och pilspetsar, vilket tyder på att slottet någon gång attackerats. Dessutom har det påträffats rester av broar både till fastland och andra öar.

Totalt ska 39 fågelarter tillämpa öarna som häckningsplats, och ytterligare 22 arter finnas i omgivningarna. Fyra av arterna är rödlistade. I vattnet kring öarna har det även påträffats en rödlistad musselart.

Nästa steg i projektet är att kika på brolägen och lämpliga etappindelningar för byggnationen, samt inleda en utredning berörande geotekniska förhållanden.