Installationsföretaget Imtech Nordic, med verksamhet i Trollhättan, förvärvas av investmentbolaget Triton.

- Tritons engagemang och tilltro är ett verkligt erkännande för företaget och alla våra medarbetare. Vi är mycket nöjda med att ha fått en långsiktig ägare som passar oss perfekt. Vi ser fram emot att fortsätta vår tillväxtplan med Triton vid vår sida, kommenterar Håkan Kirstein, VD Imtech Nordic, i ett pressmeddelande.

Förvärvet omfattar 100 procent av Imtech Nordic, som har totalt 5 400 anställda i Sverige, Norge och Finland. Triton planerar att satsa kapital för att utveckla företaget.

- Vi ska bidra med våra strategiska insikter och kunskaper såväl från tjänstesektorn som vår verksamhetsstyrning. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med företagsledningen och den nya styrelsen i byggandet av ett starkare företag, säger Peder Prahl, Director of the General Partner för Triton fonder.

Imtech Nordic är idag ett framstående installations- och serviceföretag inom värme, sanitet, ventilation och elteknik. En majoritet av verksamheten bedrivs i Sverige, med totalt 4 000 medarbetare.

- Efter en längre tids turbulens ser jag verkligen fram emot att fokusera på det positiva med Imtech Nordic och, framförallt, att med full kraft lägga energin på att fortsätta utveckla vårt bolag, avslutar Håkan Kirstein.