Hösten hos Filmstudion bjuder på allt från Oscarsvinnare till svensk dokumentärfilm.

13 september, 2015

SELMA

Selma berättar historien om den afro-amerikanska befolkningens kamp för medborgarrätt. Filmen skildrar den verkliga händelsen där flertalet marscher mellan de två städerna Selma och Montgomery i den amerikanska delstaten Alabama genomfördes, marscher som leddes av bland andra Martin Luther King och John Lewis.


16 september, 2015

BIRDMAN

Birdman plockade inte bara hem en Oscar vid den storslagna galan i år. Totalt blev det fyra statyetter för filmen om skådespelaren som endast verkar bli ihågkommen för sin superhjälteroll "Birdman". I ett försök att få allmänheten att se honom på ett annat sätt sätter han upp en seriös pjäs på Broadway, där han själv spelar huvudrollen.


27 september, 2015

GIRIGHETENS PRIS

Två familjers öden slås samman efter att en cyklist skadas svårt i en skakande trafikolycka natten innan julafton. En invecklad kriminalgåta tar sin början: vem var det egentligen som körde? En film om skuld, girighet och kapitalism.


3september, 2015

LEVIATAN

Hantverkaren Kolya tvingas kämpa mot stadens borgmästare, som hotar med att riva hans hus. Kolya anlitar en advokat, men ingenting blir riktigt som det tänkt.


11 oktober, 2015

EN ANDRA CHANS

Två poliser skickas till en adress där ett missbrukarpar håller till. I en garderob finner de en övergiven bebis, vilket rör upp känslor hos poliserna som ställer sig frågan om var gränsen går mellan rättvis och orättvisa.  


14 oktober, 2015

WILD TALES

Wild Tales är en film i sex episoder där tittaren får följa sex historier om hämnd. Bland annat om en fräck omkörning och ett svek under ett bröllop.


25 oktober, 2015

MOMMY

I "Mommy" följer vi tonåriga Steve, som blir upphämtad av sin mamma från ett ungdomshem. Nu väntar hemundervisning för sonen - och i rättan tid dyker hjälp upp i form av grannen Kyla.


28 oktober, 2015

FILIP & FREDRIK presenterar TREVLIGT FOLK

"Trevligt Folk" är dokumentären om Afrikas första landslag i bandy - från Borlänge. Bakom filmen står Filip Hammar och Fredrik Wikingsson som under en period följt de unga somalierna på vägen mot VM. 


8 november, 2015

BLIND

Från Norge kommer filmen om Ingrid, som nyligen blivit blind. Ingrid är gift och har barn, men hon låser in sig hemma och påbörjar en berättelse.


11 november, 2015

THE DROP

Bob finner sig mitt i ett pågående rån som gått fel och en följande polisutredning som skakar om kvarteret i Boston. I rollerna bland annat Noomi Rapace, Tom Hardy och James Gandolfini.


22 november, 2015

CALVARY

Fader James får minst sagt en överraskningen när en anonym församlingsmedlem biktar sig och uppger att han ska mörda fadern. Dock inte idag, utan om en vecka.


25 november 2015

TIMBUKTU

I närheten av ökenstaden Timbuktu bor en herdefamilj i ro. Tills en dag då jihadister tar över makten och förbjuder det mesta.


6 december, 2015

STILL ALICE

Still Alice, med Julianne Moore i huvudrollen, handlar om en professor i lingvistik som drabbas av den tragiska sjukdomen Alzheimer.


9 december, 2015

MOLN ÖVER SILS MARIA

En hyllad skådespelerska och hennes assistent läser igenom manus för att finna nästa stora roll. Med Juliette Binoche och Kristen Stewart i rollerna.