Till hösten drar Trollhättans Stad i gång flera projekt runt om i kommunen.


Efterlängtad cykelväg till Sjuntorp påbörjas

Bland annat kommer det att anläggas nya gång- och cykelvägar, där kanske den mest omtalade och efterlängtade är den mellan Sjuntorp och Glösemosse. Bygget påbörjas i augusti och den nya vägen beräknas stå klar till sommaren nästa år. I samband med anläggandet av vägen kommer även vatten- och avloppsledningar läggas mellan platserna.

Augusti är även byggstart för en ny gång- och cykelväg längs med Drottninggatan i centrum. En ny väg ska anläggas på Drottninggatans västra sida mellan Hörngatan och Nygatan, en upphöjd korsning byggs vid Nygatan samt så byggs befintliga parkeringar om. Samma månad drar även bygget med en gång- och cykelväg på Torseredsvägen mellan Strömslundsrondellen och von Döbelns väg i gång.

Mellan Älvdalsrondellen och Dalhemsvägen, längs med Vänersborgsvägen, byggs en cykelväg som beräknas vara klar redan i höst. Vänersborgsvägens östra sida mellan Liljedal och Hults Höjd får också tillskott av en ny gång- och cykelväg.


Centrum får effektbelysning

Ytterligare förändringar som sker till hösten är utsmyckningar av både Kungsportsrondellen och Strömslundsrondellen. Dessutom byggs två nya cirkulationsplatser: en på Vänersborgsvägen vid Liljedal samt på Ladugårdsvägen vid Överby.

I centrala Trollhättan kommer det efter sommarmånaderna tas fram förslag på effektbelysning och mellan Österlånggatan och Kanalstigen, i höjd med Lilla Håjumsgatan, kommer en trappa att byggas som ska göra det enklare att ta sig ned till promenadstigen.


Klaffbron rustas upp

I september påbörjas en renovering av klaffbron. Bland annat kommer skador på betong att åtgärdas, tvärbalkar och avvattningssystem att rustas upp samt vaktburen renoveras. Under tiden för arbetet är det att räkna med begränsad framkomlighet. Beräknad sista renoveringsdag är i december.

Busshållplatserna på Bangårdsgatan kommer att tillgänglighetsanpassas med start i augusti. Samtidigt anläggs en gångbana längs med Djupebäcksgatan och korsningen Bangårdsgatan/Djupebäcksgatan byggs om. Även Storgatan, Polhemsgatan och Karl-Johans Torg byggs om under hösten, bland annat anläggs upphöjda korsningar. Arbetet fortsätter även på Magasinsgatan mellan Kungsgatan och Drottninggatan.

Dessutom får Betty Backs Park en uppröjning under hösten, med syfte att öppna upp grönområdet.