Strax innan en maskerad man med svärd klev in på Kronan torsdagen den 22 oktober skrev Linda Forssén under anställningsbeviset. Om två veckor träder den nya rektorn i tjänst. Det skriver TTELA.

I början av september gick Trollhättans Stad ut med en annons där en ny rektor till Kronan F-6 eftersöktes. Linda Forssén, som lämnar en tjänst som rektor vid Nya Skolan i Lilla Edet, nappade på utmaningen.

- När jag blev tillfrågad kände jag att jag inte kunde motstå utmaningen. En del av mig tänkte "Nu knyter vi näven och kör" och en annan del tänkte "Vad tusan har jag gett mig in på?", berättar Forssén för TTELA.

Och hennes visioner för skolan är stora.

- Vi måste bygga en struktur och organisation för att ett så stort mottagande av nya elever inte ska vara ett bekymmer. Man får inte låsa sig fast vid för små grupperingar, utan arbeta mer flexibelt än vad man gör i dag, säger hon.

Forssén nämner även för tidningen om trycket på Kronan från arbetsmiljöverket och skolinspektionen, som hotat med vite om inget gjordes för studieron på skolan.

- Nu finns det en åtgärdsplan. Det är tråkigt om vi bara lägger ett negativt fokus på Kronan. Och särskilt trist är det att studieron blandats ihop med dådet. Det är två helt skilda saker, säger Linda Forssén.