Högskolan Väst och samtliga kommuner inom Fyrbodal ska bygga upp en samverkansarena.

En ny, helt unik samverkansarena, ska utvecklas av Högskolan Väst och Fyrbodals totalt 14 kommuner. Med arenan önskar parterna förbättra helhetssynen och skapa en mer funktionell samverkan, som i sinom tid även blir hållbar.

- Detta är ett typiskt koncept för win-win. Högskolan har mycket att ge kommunerna när det gäller kunskaps-, kompetens- och verksamhetsutveckling och vice versa. Samverkansarenan blir en garanti för att kommunerna inte jobbar parallellt utan istället tillsammans, säger Lasse Lindén, förbundsdirektör Fyrbodals kommunalförbund, i ett pressmeddelande.

Samarbetet kommer att omfatta utbildning och forskning som utvecklingsprojekt.

- För högskolan är detta mycket positivt. Arenan kommer att förenkla vårt arbete gentemot kommunerna och vi kan säkert lättare hitta synergier och gemensamma projekt där fler kommuner kan involveras. Tillsammans blir vi en enad kraft som kan påverka utvecklingen i området än mer, kommenterar Högskolan Väst:s rektor Kerstin Norén.

Projektet drar i gång den 1 augusti i år, där fokus till en början ligger på att skapa en grund för en långsiktig organisation. Därefter ska samverkansarenan ta sin start 1 augusti 2016.