Högskolan Väst har under hösten infört ett helt nytt utbildningskoncept, där företag har möjlighet att köpa enskilda kursplatser till sin personal.

Det nya konceptet, med kortkurser, har varit i gång sedan i september då ansökan först öppnade. Kurserna går att köpas av arbetsgivare som önskar kompetensutveckla sina anställda. 

Samtliga kurser är nätbaserade och det är upp till och var och en hur kursen genomförs: deltagarna får ett år på sig att avsluta kursen, som motsvarar en veckas arbete.

- Vår första kurs har testats på en grupp, bestående av både interna och externa deltagare, med positiv feedback både på innehåll och form. Kortkurserna är individanpassade och är därför ett bra komplement till våra ordinarie uppdragsutbildningar som upphandlas för grupper, berättar Ingrid Elison, verksamhetsledare för kortkursverksamheten på Högskolan Väst, i ett pressmeddelande.

Konceptet har utvecklats utifrån företags och olika verksamheters behov och omfattar innovativa antagningsrutiner och nytänkande pedagogik.

- Högskolan har en ambition att i än högre grad bli en aktör som medverkar till att säkra arbetslivets kompetensbehov. Då räcker det inte att bara göra mer av det vi redan gör utan man måste hitta nya former. Vi tror kortare insatser som du själv kan påverka start- och sluttid för passar en yrkesverksam, säger Elison.