Trolldagar, Oktoberfest, Forskarfredag och sommarens sista fallpåsläpp. Det är inte kort om aktiviteter i Trollhättan kommande helg!

September går mot sitt slut och under månadens sista helg slår Trollhättan på stort med allt från firande av Hundens Dag till matvandring och träningskonvent.

Hundens Dag 24-26 september

Fidos bjuder in till ett storslaget firande av Hundens Dag och arrangerar under tre dagar bland annat föreläsningar och frågestunder. Dessutom är butiken fylld av erbjudanden.


Trolldagar 24-27 september

Centrum fylls av aktiviteter och underhållning för ung som gammal när Trolldagar åter igen arrangeras i Trollhättan. Det blir allt från karuseller och ponnyridning, traditionsenlig Trollparad och loppmarknad samt modevisning och godisregn.


Oktoberfest 25-26 september

Som en del av Trolldagar ställer Bishop's Arms till med Oktoberfest på Drottningtorget. Fredag och lördag fram till midnatt blir Trollhättan något mer tyskt.


Forskarfredag & Grand Prix 25 september

Högskolan Väst arrangerar ForskarFredag - en dag fullspäckad med experiment, aktiviteter och workshops. Dessutom ska stadens främsta snabb-föreläsning koras i ett Forskar Grand Prix.


Nypremiär O'Learys 25 september

Efter en period med renovering och utbyggnad öppnar O'Learys åter igen dörrarna. Sportbaren har nu utökat med ett game center med bland annat biljardbord och shuffleboard.


Träningsmagi 26 september

Arena Älvhögsborg är platsen när konventet Träningsmagi bjuder in till en dag med fokus på träning. Räkna med svettiga pass, föreläsningar med kända träningsprofiler och möten med likasinnade.


Matvandring i Väst 26-27 september

"Matvandring i Väst - Kust & Inland" är två dagar där lokala producenter håller öppet för besökare. I Trollhättan går det att kika in vad odlingen Vingaland samt Fristorps Gård har att erbjuda.


Sista Fallpåsläppet 26 september

Lördagen den 26 september har det blivit dags för sommarens sista fallpåsläpp. Skådespelet, där 300 000 liter vatten forsar ut, går att skåda vid klockan 15.


Arvingarna 26 september

Träffen Båberg får besök av inga mindre än kultdansbandet Arvingarna. Räkna med flera timmar av dans och välkända låtar.


FCT - Rynninge IK 27 september

FC Trollhättan får besök av Rynninge IK. Endast tre omgångar kvarstår och Trollhätteklubben har division 1-platsen inom räckhåll.

Läs mer om evenemangen här