Varje år drabbas mellan åtta och nio tusen trafikanter i länet av viltolyckor. Nu har Nationella viltolycksrådet pekat ut de farligaste vägarna.

Denna vecka kampanjar polisen och Nationella viltolycksrådet kring viltolyckorna. Hittills i år har trafikanter i Trollhättan drabbats av 133 olyckor med vilda djur. De allra flesta med rådjur inblandade. På en god andraplats kommer vildsvinsolyckorna, 14 vildsvin har dött i trafiken i år. Lagmansered, Koberg och Åsaka är områden där trafikanterna bör vara extra vaksamma visar statistiken.

- Biltrafikanter måste också vara uppmärksamma på hur det ser ut vid sidan om vägen. Finns det mycket godis där, sly och buskar, som djuren gillar att äta, ja, då finns de där även om man inte ser dem, menar polisinspektör Bengt Stevensson.

I länet är det väg 180 mellan Alingsås och Borås, väg 190 mellan Gråbo och Sollebrunn, väg 160 på Orust, väg 195 i Hjo och Karlsborg och E6 norr om Kungälv som Nationella viltolycksrådet har pekat ut som extra hårt drabbade av viltolyckor.