Den 6 juni är det svenska flaggans och Sveriges dag. I Trollhättan firas nationaldagen på flertalet platser - här har vi sammanställt några.

Nationaldagen på Drottningtorget

Nationaldagsfirandet i centrum inleds på Drottningtorget där Trollhättans Stadsmusikkår bjuder på ljuva toner. Därefter blir det avmarsch mot Hojumstunet för fortsatt firande. 

OBS! NATIONALDAGSFIRANDET I TROLLHÄTTAN HAR FLYTTAT IN TILL ARENA ÄLVHÖGSBORG PÅ GRUND AV BEFARAT REGN. OBS!

Tid: 15:00

Nationaldagen på Hojumstunet

På Hojumstunet firas Sveriges dag med högtidstal av Anki Sandberg. Dessutom blir det musik med N3, David Urwitz och Alexandra Shabo. "Årets Brobyggare 2015" Josef Saffo hyllas och tilldelas officiellt sin utmärkelse, utdelning av fana samt välkomnande av svenska medborgare.

Självklart bjuds det även på fallpåsläpp.

OBS! NATIONALDAGSFIRANDET I TROLLHÄTTAN HAR FLYTTAT IN TILL ARENA ÄLVHÖGSBORG PÅ GRUND AV BEFARAT REGN. OBS!

Tid: 16:00

Nationaldagen i Sjuntorp

I Sjuntorp blir det nationaldagsfirande på Sjuntorpsvallen. Här kommer bland annat ortens yngre fotbollslag visa upp sina färdigheter i flera uppvisningsmatcher. I Fors Kyrka arrangeras andakt.

Tid: 15:45

Nationaldagen i Åsaka-Björke

Åsaka-Björke Hembygdsförening bjuder in till nationaldagsfirande vid hembygdsgården. Här blir det musik med Åsaka-Björke-kören samt en hel del glass.

Tid: 13:00

Nationaldagen på Spikön

På Spikön blir det invigning av Skrotnisses lekplats dagen till ära. Lyssna på sagor och musik, upptäck Skrotnisses värld och lek som aldrig förr!

Tid: 11:30