KFUM:s handbollsdamer tog en viktig seger mot tabellettan Tibro i söndags.

Endast en poäng upp till kvalplats och två till serieledning är verkligheten för Trollhättans handbollsdamer i dagsläget. Två matcher återstår av säsongen och det är vinst som gäller för möjligt avancemang. I helgen visade laget att man har vad som krävs.

Ett storspelande Trollhättan körde över gästerna tillika tabellettan Tibro. Efter knappa nio minuter hade hemmalaget dragit ifrån till 4-0 och vid halvlek var ledningen imponerande 13-5.

Tibro var betydligt starkare i matchens avslutande trettio minuter, men kom aldrig närmre än fem bollar (17-12). I stället kunde Trollhättelaget dra i från till ledning med nio bollar innan slutsignalen ljöd.

Nu väntar HF Team Kropps på bortaplan den 13 mars.

24-15 (13-5) (11-10)

Emma Kecevic 5, Amila Zuna 4, Linnea Barkman 3, Sofia Adolfsson 3, Lovisa Arlebo 3, Erica Karlsson 2, Julia Wikman 2, Caroline Gedda 1, Hanna Norén 1