Högskolestyrelsen föreslår Martin Hellström som ny rektor på Högskolan Väst.

Högskolan i Borås befintliga prorektor Martin Hellström kan bli ny rektor på högskolan i Trollhättan. Det är högskolestyrelsen som efter en tids arbete förelår den 54-åriga professorn i tyska och litteraturvetenskap att ta över efter Kerstin Norén.

- Jag känner mig hedrad och tacksam över att få vara styrelsens kandidat. Jag har stor respekt för Högskolan Väst. Det är ett lärosäte med både bredd och höjd i forskningen som också når ut internationellt, säger Hellström i ett pressmeddelande.

Högskolans styrelse lämnar nu sitt förslag till Sveriges regering, som tar det formella beslutet om vem som blir ny rektor på Högskolan Väst.

- Uppdraget som rektor vi Högskolan Väst intresserade många kvalificerade personer, såväl män som kvinnor. Vårt gemensamma val föll på Martin Hellström, nuvarande prorektor vid Högskolan i Borås. Vi är alla övertygade om att Martin Hellström är rätt person att leda högskolan in i framtiden, berättar ordförande Eva Eriksson.

Ett beslut från regeringen förväntas fattas under sommaren. Går de på styrelsens förslag tillträder Hellström sin nya tjänst vid årsskiftet.