Trollhättepolitikern Pernilla Gunther (kd), som är en av kandidaterna till Kristdemokraternas ordförandepost, har uttalat sig till Dagens Nyheter om favorittippade kandidaten Ebba Busch Thor.

Idag meddelade en av de fyra kandidaterna till Kristdemokraternas ordförandepost, Acko Ankerberg Johansson, att hon hoppar av. Därmed återstår endast tre, varav riksdagsledamoten och Trollhättepolitikern Gunilla Gunther är en. Efter Ankerberg Johanssons avhopp har Gunther uttalat sig till Dagens Nyheter om att favoriten till ordförandeposten, Ebba Busch Thor, brister i erfarenhet.

- Ebba Busch Thor har fått mer uppmärksamhet på många sätt. Det är inte så konstigt, hon är mycket yngre och har naturligtvis en trevlig framtoning. Men jag har hela tiden vidhållit att vi bör ha en partiledare som sitter i riksdagen, och det gör inte hon. Och hon har också en väldigt begränsad politisk erfarenhet, säger hon till DN.

Pernilla Gunther är den enda av kandidaterna som idag sitter i riksdagen.

När Dagens Nyheter ställer frågan om partiet är i fara om Busch Thor blir partiledare svarar Gunther:

"Ja, det kan det vara. Framförallt på grund av hennes bristande erfarenhet av arbete i riksdagen. Det är bra om vi har en partiledare som syns där och vet hur riksdagsarbetet fungerar. Man kan lära sig mycket inom politiska ämnesområden, men politik är ett hantverk, något man lär sig allteftersom man har uppdrag. Och jag tror att jag kan det hantverket ganska bra". 

Trollhättepolitikern säger även att hon inte tänker ge upp sin kandidatur och väntar just nu på besked från valberedningen om hon får delta i utfrågningen kommande måndag.

- Om jag inte får det, då får jag väl hoppas att jag kommer i fråga för någon annan placering i partistyrelsen.