På lördag blir Ebba Busch Thor ny partiledare för Kristdemokraterna. Trollhättepolitikern Penilla Gunther (KD), som kandiderade till posten som partiledare, säger till Svenska Dagbladet att hon kan komma att lämna partiet. För lokala TTELA berättar dock Gunther att hon blir kvar.

När Svenska Dagbladet frågar Penilla Gunther om det kan bli så att hon vid val av Busch Thor till partiledare blir obekväm med att vara kvar i partiet, svarar riksdagsledamoten "Ja, det kan mycket väl vara så".

Gunther har tidigare nämnt att Kristdemokraterna behöver en partiledare med erfarenhet från riksdagen, vilket Busch Thor inte har.

"Jag ställde upp som kandidat i partiledarvalet för att visa på behovet av en partiledare som finns i riksdagen och som är väl förankrad i den kristdemokratiska politiken på olika nivåer", skriver Trollhättepolitikern på sin hemsida.

Samtidigt berättar Gunther för TTELA att hon inte är orolig för sin framtid i partiet.

- Jag är vald riksdagsledamot och har uppdrag så jag klarar mig. Det finns ingen anledning att tänka på något annat nu, säger hon och försäkrar att hon inte kommer lämna partiet.

- Nej, de får dras med mig ett tag till, säger hon till tidningen.