Om en veckas tid är det åter igen dags för Kronogårdens alldeles egna folkfest "Hela Kronan Gungar".

På Kristi Himmelfärdsdagen 2015 arrangeras Hela Kronan Gungar för andra gången någonsin. Folkfesten äger rum på Kronogården och bjuder på musik, dans, sport och upplevelser för hela staden - unga som gamla.

På plats är omkring 30-talet föreningar och organisationer som under dagen visar upp sig för besökare. Bland annat kommer det vara möjligt att spela streetsoccer och streetbasket och för de allra minsta finns det karusell och hoppborg. Det blir även loppmarknad och så är Innovatum Science Center, Scouterna, Eidar och N3 närvarande.

Årets artister är inga mindre än Linda Pira, Anna Järvinen, Faela och Al-Andalus Band, som under några timmar skapar gung på Kronan.

ARTISTER

Linda Pira är Sveriges nya hiphop-stjärna. Debutalbumet släpptes 2013 och året därefter kammade hon hem en Grammis som Årets Nykomling. Därefter har det gått spikrakt uppåt med hyllade låtar och dubbla P3 Guld-priser. 

Anna Järvinen är en svenskfinsk musiker som satsade på solokarriär efter en tid med det svenska bandet Granada. Hon har hyllats av kritiker sedan första albumsläppet 2007 och är nu aktuell med sitt fjärde album "Buren".

Faela är inte obekanta för Kronogården, då det unika bandet bjöd på konsert under höstens Planetafestival just här. Nu är de tillbaka och bjuder på en salig blandning av latin, balkan, jazz, reggae och disco.

Al-Andalus Band med norska rötter dyker upp på Kronogårdens folkfest och bjuder på arabiskt och irakiskt.


PROGRAM

11:00-13:00 Uppvisningar med föreningar

13:00-16:00 Artister framträder (undantag Linda Pira)

19:00 Lokala band

21:00 Linda Pira

22:00-23:00 DJ


HELA KRONAN GUNGAR

Datum: 14 maj

Tid: 11:00-16:00 (19:00-23:00)