En ny grupp har bildats med syfte att locka fler biltillverkare till västra Sverige. Det rapporterar P4 Väst.

Gruppen, som består av bland andra branschorganisationen FKG, Västra Götalandsregionen, Business Sweden, Innovatum och Trollhättans Stad, arbetar i dagsläget med att utveckla erbjudanden som skulle kunna intressera biltillverkare för etablering på svensk mark.

- Vi bedömer möjligheterna att få hit en biltillverkare som mycket goda för att vi har ett väl utbyggt nätverk av leverantörer i vårt land, säger FKG:s VD Fredrik Sidahl till P4 Väst.

I första hand ser gruppen sig efter asiatiska tillverkare av personbilar som saknar tillverkning i Europa. Det pågår dock i nuläget inga diskussioner med någon tillverkare, men enligt Sidahl är det ingen hög målsättning att få en biltillverkare att etablera sig i västsverige.

- Om en asiat ska börja lansera sina produkter i Europa så måste den asiaten välja något av Europas länder. Tidigare har vi sett hur de har valt Tyskland, Englad och andra länder i Europa. Nu är det vår tur, men då måste vi också visa vad vi kan erbjuda, berättar han för radiokanalen.