Gripen fortsätter att visa varför man är Allsvenskan Södras främsta lag. I lördags blev det åttamålsseger när IF Boltic besökte Slättbergshallen.

Inför 405 åskådare knep Gripen ytterligare en enkel seger i helgen. Matchens tre inledande mål skrevs Eklind, som fick chansen på hörna två gånger om och frispelades vackert av Eric Schön. Med endast ett få minuter kvar att spela av första halvlek fick matchen avbrytas på grund av pyroteknik i hallen. Domaren beslutade då att halvlekens resterande minuter skulle spelas efter pausvila och det att isen spolats.

Störningsmomentet påverkade inte Gripen som kunde utöka sin ledning via Martin Hagman efter pausvilan (4-0).

Andra halvlek inleddes med att gästerna reducerade (4-1), några fler mål blev det dock inte för Boltic. Istället kunde Henrik Kohrén ta tillbaka fyramålsledningen på egen hand efter en stilig parad. Johan Grahn fick därefter chansen på straff och utökade därmed ledningen. En ledning som kom att växa allt större efter ytterligare ett mål av nämnd målskytt samt två mål av Eklind (9-1).

Nästa match spelas den 14 februari hos Otterbäckens BK.

9-1 (4-0) (5-1)