På tisdagskvällen tog Gais beslutet att dra sig ur bandyns elitserie. Ett besked som kan ge Gripen en plats i högsta serien.

Gripen  och Tillberga, serietreor i respektive elitkvalgrupp, är de lag som ligger närmast till för att ta över den lediga platsen i elitserien. Gais bekymmer med spelbar is på Heden och Göteborg Stads besked att något hallbygge inte finns med i planerna de närmaste åren fick klubben att ta beslutet. Gais lämnar sin elitserieplats och slutar tills vidare med all seniorverksamhet, skriver ttela.

- Vi har inte fått någon förfrågan ännu. Kommer den ställs saker och ting på sin spets och vi måste säkerställa att vi både har ekonomi och organisation för spel i elitserien, säger Stellan Edström, Gripens ordförande.

- Skulle det bli spel i elitserien måste vi få med oss näringslivet och kommunen ännu mer. vi har bra samarbete med båda redan nu, men spel i elitserien kräver en annan ekonomi.

Svenska bandyförbundet har vill förstås hitta en ersättare för Gais så snart som möjligt. Lars Wennerholm i förbundets tävlingsenhet räknar med att kunna lämna mer information senare i veckan.