I går kunde Gripens bandygrabbar jubla på riktigt. Efter oavgjort resultat mot Ljusdals BK är Trollhättelaget hundra procent klara för elitseriespel nästa säsong.

Hemmalaget Ljusdal inledde gårdagens avgörande möte intensivt och kunde i den tolfte spelminuten ta ledningen efter en enmansparad från Filip Skoglund. Resultatet stod sig halvleken ut, trots flera bra lägen från Gripens sida.

Efter en inledningsvis avvaktande andra halvlek får Trollhättelaget chansen på hörna i matchens 67:e minut. Johan Grahn tar till vara på läget och kvitterar (1-1). Med omkring tjugo minuter kvar på klockan, tilldöms Ljusdal en straff, som Gripens David Erkenborn dock snyggt räddar.

Strax innan fulltid tar Gripen över ledningen genom Joachim Berglundh. Ljusdal är dock snabba med att kvittera genom den tidigare Gripenspelaren Daniel Skarp.

Gripen går igenom kvalet med endast en förlust i bagaget och är därmed klara för Elitserien kommande säsong. Från samma grupp följer elitserielaget IK Sirius som besegrade Falu BS med 15-2. Ljusdal skickas ned till Allsvenskan.