Gripen är efter gårdagens möte med IK Sirius Elitseriens enda lag utan poäng. Bottenmötet slutade hela 2-6 i Uppsalalagets favör.

Gripen hade en tuff dag på jobbet när Sirius gästade Slättbergshallen på onsdagskvällen. De två lagen stod båda på noll poäng inför mötet och var ute efter säsongens första vinst. Efter drygt nittio spelade minuter var det gästerna som fick resa hem med poäng i bagaget.

Matchen började i ett lågt tempo, där varken Sirius eller Gripen utmärkte sig. Första fullträffen, som bortalaget stod för, kom i den 43:e spelminuten. Sirius hann dessutom med att utöka sin ledning innan halvtidsvila.

Andra halvlek började med en bränd straff av Tony Eklind - men Gripen började nu få upp farten i spelet. Framfarten dämpades dock av en frispelad Siriusspelare som kunde göra 0-3. Men, i den 67:e minuten fick Eklind revansch från straffpunkten och tryckte dit reduceringen för Trollhättelaget.

Gästerna från Uppsala skulle dock snart ta tillbaka sin tremålsledning, genom Markus Kumpuoja som tidigare gjort 0-3. Samme man hann även med ytterligare två fullträffar för sitt Sirius innan domaren blåste av matchen. Däremellan snyggade Viktor Nordmark till siffrorna något genom att göra Gripens andra mål för kvällen.

2-6 (0-2) (2-4)