Gripen BK var inställda på en jämn och tuff match när laget besökte seriefyran Nässjö i går kväll. Och det var precis vad det blev.

Det blev en knapp vinst för Trollhättans bandystolthet i gårdagens möte i Allsvenskan Södra. Gripen tog ledningen genom Robin Karlsson i den tionde spelminuten, vilket också blev halvlekens enda mål (0-1).

De 382 åskådare som begett sig till Stinsen Arena fick se en betydligt mer målrik andra halvlek, då hemmalaget kvitterade redan efter dryga minuten från nedsläpp (1-1). Gripen var dock snabba med att ta tillbaka sin tappade ledning när Johan Grahn tryckte dit 1-2 efter en passning från Tony Eklind. Det dröjde sedan inte länge innan Eklind skrev in sig i protokollet igen när han på egen hand fixade 1-3 till Trollhättelaget. Samme man gjorde även mål nummer fyra, dessförinnan hade dock Nässjö reducerat (2-4).

Nässjö kom därefter allt mer in i matchen och kunde både minska avståndet och kvittera matchen (4-4), efter att både Viktor Nordmark och David Erkenborn i målet ådragit sig utvisningar. Gripen höll dock huvudet kallt och kunde snabbt ta tillbaka ledningen och vinna matchen genom Johan Grahn (4-5).

Gripen fortsätter ligga i topp av tabellen med 14 inspelade poäng efter åtta spelade matcher. Nästa match spelas den 13 december mot tabelltvåan Jönköpings Bandy.

4-5 (0-1) (4-4)