Gripen besegrade Falu BS Bandy även i returmötet på bortais.

Gripen behåller sin position i Elitseriekvalets tabelltopp efter ytterligare en seger mot Falun. Segersiffrorna skrevs till 6-3 efter en betydligt jämnare match än tisdagens hemmamöte.

Efter knappa tio minuter kom Trollhättelagets första fullträff via Andreas Eriksson. Det dröjde därefter inte länge innan Gripen kunde utöka sin ledning när Johan Grahn snodde åt sig bollen efter slarv i Falu-försvaret. I den 32:a spelminuten lyckas hemmalaget reducera till 1-2, men Trollhättans Tony Eklind kan senare ta tillbaka tvåmålsledningen, vilket också blir halvlekens sista mål.

I första halvlek åkte även Gripens Henrik Larsson på en smäll och blev sittandes med en lårkaka. Det är i nuläget oklart om Larsson spelar mot Sirius den 7 mars.

Falun får ett snabbt mål i andra halvlek och vinner självförtroende. Det är dock Gripen som gör nästa mål, då Viktor Weiselius drar till på en hörna från Erik Schöns klubba. Följande mål blir en repris av det tidigare när Schön assisterar Weiselius på hörna (2-5). I den 75:e minuten får Falun chansen att reducera - och gör så - men Gripen svarar direkt med att göra 3-6 genom Grahn, vilket också blir slutresultatet.

Gripen är i nuläget tabelletta, med lika många inspelade poäng som IK Sirius. Nästa kvalmatch, som är den näst sista omgången, spelas den 7 mars mot IK Sirius.

3-6 (1-3) (2-3)