Gripen BK utökar sin ledning i Allsvenskan Södra. I en tidig seriefinal besegrades Jönköping på hemmais under Luciadagen.

Full fart från början till slut var vad Gripen bjöd kvällens 384 åskådare på. Tony Eklind inledde målgörandet i matchens sjätte minut efter en passning från Viktor Nordmark och minuten därefter drog Johan Grahn in 2-0. Innan halvtidsvila var Allsvenskans meste målskytt Eklind åter igen framme och kunde utöka ledningen (3-0).

I den andra halvleken fortsatte hemmalaget att trycka på ett allt mer pressat Jönköping. Johan Grahn fick chansen på straff - och tog den (4-0), och tio minuter senare låg Eklinds klubba bakom 5-0. Gästerna lyckades reducera (5-1), men Eklind svarade snabbt med att göra sitt tredje mål för matchen (6-1), som följdes av 7-1 genom Henrik Larsson. Jönköping hann med att reducera matchen ytterligare en gång, likaså som Gripen hann med att ta tillbaka sin ledning via tvåmålskytten Larsson strax innan slutsignalen (8-2).

Gripen tog, i och med segern mot Jönköping, ett ordentligt tag om tabelltoppen. Efter nio spelade matcher har man åtta vinster och endast en förlust. Nästa match spelas den 20 december hos IFK Motala.

8-2 (3-0) (5-2)