Trots en stark upphämtning i andra halvlek nådde inte Gripen hela vägen fram.

Gästerna från Vetlanda hade det enkelt inledningsvis och kunde dra ifrån till en tremålsledning efter dryga halvtimmen på isen. Hemmapubliken fick dock jubla innan halvleken var över, då Tony Eklind skickade dit trollhättelagets första mål för kvällen.

Efter ett snabbt mål av Vetlandas Joakim Andersson, som blev fyramålsskytt, var det Johan Grahns tur att skriva in sig i målprotokollet (2-4). Gästerna tog dock tillbaka sin ledning strax efter, varpå Gripen tog time out. Och visst visade sig time out:en effektiv.

Hemmalaget reducerade två gånger om - genom Tony Eklind - och var uppe och nosade på Vetlanda (4-5) med fyra minuter kvar av ordinarie speltid. Denna kväll skulle det dock inte bli några fler fullträffar för Gripen, som i stället fick se gästerna gå i från till 4-6 och 4-7 innan slutsignalen ljöd.

4-7 (1-3) (3-4)