Serneke har fått i uppdrag att utvidga Granngårdens Centrum för att skapa plats för Eidars nya huvudkontor.

Kommunens bostadsbolag Eidar slår samman flera sektioner av verksamheten och flyttar sitt huvudkontor till Granngården Centrum. För att få plats kommer lokalerna att både byggas om och ut - bland annat tillkommer en helt ny våning. 

Uppdraget för ut- och ombyggnaden har tilldelats Serneke och projektet, med namnet Eidar Center, beräknas gå på 21 miljoner kronor.

- Det känns verkligen jätteinspirerande. Eidar är en viktig beställare för oss, vi har flera projekt på gång tillsammans med Eidar i dagsläget och har förhoppningen att det kommer fortsätta på det sättet. Att det också är Eidars nya huvudkontor gör det hela ännu mer intressant för oss, kommenterar Christer Larsson, arbetschef Serneke, i ett pressmeddelande.

Utöver byggnationen av Eidars nya kontor, omfattar projektet även anpassning av lokaler för kultur-, hälso- och sjukvård- samt kommersiell verksamhet.

- Vi skapar en ny mötesplats på Eidar Center. Det känns väldigt roligt att komma igång med byggnationen. Dessutom blir vi, men organisationen samlad på samma ställe, mer tillgängliga för våra hyresgäster. Med den effektiviseringen kan vi ge ännu bättre service till alla, säger Urban Blom, VD vid AB Eidar.

Bygget beräknas stå klart under sommaren nästa år.