Johan Grahn och Tony Eklind visade varför de toppar spelarstatistiken när Gripen spelade ut Skirö-Nävelsjö i helgens allsvenska möte.

Det blev seger med nio bollar när Gripen besökte Småland och Skirö-Nävelsjö under lördagen. Grahn och Eklind stod för fyra var.

Första halvlek inleddes starkt med tre mål inom tjugo minuter för Trollhättelaget, men resterande tid blev målfattig från båda håll. Målkalaset tog istället ordentlig fart i andra halvlek, samtidigt som Gripen valde att byta målvakt.

Målgörandet började med Henrik Korén, som gjorde 4-0 efter drygt femtio spelade minuter. Därefter var det dags för "The Grahn & Eklind show". Allsvenska målkungen Tony Eklind gjorde tre raka mål och förde Trollhättelaget upp i en sjumålsledning. Då tog Johan Grahn över. Efter ett reduceringsmål från gästerna fixade Grahn både 1-8 och 1-9, innan unge Markus Eriksson säkrade slutresultatet till 1-10 med minuten kvar att spela.

Gripen drar, i och med vinsten, ifrån i tabelltoppen och leder med sju poäng före tvåan Lidköpings AIK. Poängligan leds i överlägsen stil av Eklind med 48 mål och 16 assist, samtidigt som Grahn innehar tredjeplatsen med 31 mål och 9 assist. Nästa match spelas den 24 januari mot bottenlaget Finspångs AIK.

1-10 (0-3) (1-7)