Sista matchen i grundserien slutade med vinst för Trollhättans HC Goblins. Och inte mot vilket lag som helst - utan topplaget Bäcken HC, som nästa år spelar i AllTvåan.

När Goblins igår besökte Bäcken var det för en, för tabellen, obetydlig match. Det stoppade dock varken hemmalaget eller gästerna från att köra på precis som vanligt. Macaronihallens åskådare bjöds på både en tuff och målrik affär.

Trollhättans Marcus Carlsson gjorde kvällens första mål (0-1), vilket också var ställningen efter den första perioden. Det efter en straffräddning av Emil Lundberg i Goblinsmålet strax innan periodvila.

I början av den andra var lagkapten Marcus Twillman framme med klubban och kunde göra säsongens 13:e mål, som blev det enda för perioden (0-2). Målet följdes istället av många avblåsningar och utvisningsminuter för båda sidor.

Den tredje och sista perioden blev en allt mer händelserik historia, där gästerna var snabba med att utöka sin ledning med både 0-3 och 0-4 innan Bäcken fick dit sin första puck i matchens 49:de minut (1-4). Goblins tog tillbaka fyramålsledningen strax därefter genom tvåmålskytten Marcus Carlsson och när William Frölin tryckte dit 1-6 var segern i stort sett i hamn. Bäcken avslutade genom att reducera och skriva slutresultatet till 2-6.

Trollhättans HC spelar efter årsskiftet i HockeyTvåan A och tar med sig sex poäng från grundserien, efter att ha missat chansen till AllTvåan. Lagen som placerar sig topp tre under vårens serie har möjlighet att nå spel i ettan nästa säsong.

2-6 (0-1) (0-1) (2-4)

Marcus Carlsson 2, Markus Twillman 1, Victor Kjellsson 1, Filip Hilmersson 1, William Frölin 1

94,87% Emil Lundbergs räddningsprocent (37/39)