Efter två tidigare förluster mot onsdagens motståndare Sörhaga/Alingsås, bjöds det igår på andra puckar från Goblins.

Trollhättans HC Goblins drar ifrån i tabelltoppen. Efter gårdagens vinst har Trollhättelaget sex vinster av sju möjliga och är på god väg mot playoff.

202 åskådare hade tagit sig till Slättbergshallen för att se onsdagens toppmöte i HockeyTvåan Södra. Och det var hemmapubliken som fick jubla först - och högst. Kvällens första mål kom efter drygt fjorton minuters spel, när Carl-Johan Bowallius gav THC ledningen i powerplay.

Trollhättegrabbarna fixade även 2-0 i början av period två, innan gästerna från Alingsås spräckte nollan genom målfarlige Mårtensson (2-1). Samme man fixade dessutom kvitteringsmålet i överläge, sekunder efter att Goblins Filip Hilmersson visats vägen till utvisningsbåset. THC skulle dock komma igen och med mindre än två minuter kvar fick Marcus Carlsson chansen - och tog den.

Tredje perioden inleddes i powerplay - men Goblins "väntade" retfullt med att utöka ledningen till ynka åtta sekunder efter det att Sörhaga/Alingsås var fullt manskap. Därefter präglades matchen av en hel del utvisningar åt båda håll, innan Trollhättan kunde säkra segern med ett powerplaymål genom David Mårtensson.

Nästa match spelas den 28 januari mot Töreboda HF.

5-2 (1-0) (2-2) (2-0)

Carl-Johan Bowallius 1, Albin Larsson 1, Marcus Carlsson 1, Victor Kjellsson 1, David Mårtensson 1

87,50% Emil Lundbergs räddningsprocent (14/16)