Det blev en vinst och en förlust i helgens hemmamöten i HockeyTvåan Södra A vår. Trots en förlust, befäster Goblins sin ledning i tabelltoppen.

TROLLHÄTTAN HC GOBLINS - NITTORPS IK

Fredagens möte mot gästande Nittorps IK blev ett ordentligt målkalas för ishallens åskådare. Trollhättans HC inledde med att göra 1-0 med två man fler på isen, redan efter två spelade minuter. Därefter fortsatte utvisningarna att komma - och målen i powerplay likaså. Den här gången var det dock gästerna som fick jubla när man tryckte dit både kvittering och ledningsmål (1-2). Det kom att bli ytterligare fyra mål i perioden som skrevs till 3-4, efter ett sent mål av Nittorp.

Gästerna fortsatte att glänsa i överlägen även i matchens andra period, och när man fick chansen i powerplay efter fem minuters spel - tog man den (3-5). Goblins Marcus Carlsson var dock snabbt framme och kunde reducera redan 36 sekunder senare. I slutminutrarna kunde Nittorp åter igen utöka ledningen (4-6), en tvåmålsledning som endast höll i dryga minuten, då Carlsson än en gång reducerade.

Tredje perioden blev med sina "bara" tre mål, den målfattigaste. Strax efter nedsläpp kunde Nittorp ta tillbaka sin tvåmålsledning (5-7), och den här gången tog det hela fem minuter innan Carlsson fixade reduceringen - igen (6-7).

I ett försök att ta vända matchen, plockade Goblins ut Lundberg i målet med närmare två och en halv minut kvar att spela. Det blev dock inget kvitteringsmål, utan Nittorp kunde bärga segern genom mål i öppen kasse.

6-8 (3-4) (2-2) (1-2)

Marcus Carlsson 3, David Mårtensson 1, William Frölin 1, Peter Molnberg 1

79,41% Emil Lundbergs räddningsprocent (27/34)

TROLLHÄTTAN HC GOBLINS - ULRICEHAMNS IF

Söndagens match blev en betydligt roligare historia där en stark förstaperiod gav hemmalaget segern. Slättbergshallen gästades av Ulricehamns IF, som efter fem spelade matcher hade lyckats knipa två vinster.

Det tog dryga två minuter innan Goblins tog ledningen i kvällens möte genom Carl-Johan Bowallius, när gästerna ådragit sig en utvisning. Därefter var det kapten Twillmans tur att skriva in sig i protokollet när han satte dit 2-0 och fick hallens 248 åskådare att jubla. 3-0 kom i powerplay via Jonas Forsberg, framspelad av Twillman och Lönn.

I matchens andra period blev åter igen utökning av ledningen när William Frölin fick chansen i överläge (4-0). Än en gång gavs Lönn och Twillman assistpoäng. Ulricehamn avslutade starkt genom att göra både 4-1 och 4-2 i periodens sista minut.

Sista perioden blev en mållös affär, trots att gästerna skickade ut målvakten med två minuter kvar att spela - och Trollhättan i samma veva åkt på två utvisningar.

4-2 (3-0) (1-2) (0-0)