GKN Aerospace är i behov av att minska sitt kostnadsläge. Vilket bland annat resulterar i att företaget nu erbjuder avgångspaket till flera anställda. Det skriver TTELA.

Ett avgångspaket presenterades på torsdagen för omkring 60 av GKN:s medarbetare.

- Vi vill ha svar under november och planen är att de som väljer att sluta ska göra det under första halvan av 2016, berättar Fredrik Fryklund, informationschef GKN Aerospace, för tidningen.

Anledningen bakom avgångspaketet är det höga kostnadsläget i Sverige och Trollhättan.

- Vi ligger högre än våra konkurrenter i anbud och offerter och därför måste vi sänka kostnaderna - och samtidigt komma på sätt att arbeta smartare. Tanken är inte att de som blir kvar ska springa snabbare, säger Fryklund.

GKN har samtidigt inga planer på varsel, skriver TTELA. I stället kommer överflödiga moment att tas bort, vilket ska ske i likväl produktion som administration.

- Personalminskningen är det som är mest iögonfallande men även arbetstider ska ses över, materialåtgång i produktionen med mera, berättar Fryklund.

Att Trollhätteföretaget nu ska försöka få ned personalstyrkan är inte ett resultat av någon kris inom flygbranschen, utan GKN Aerospace mottar allt fler förfrågningar.

- Men vi behöver vässa vår konkurrenskraft för att kunna ta hem nya ordrar.